Tidligt torsdag morgen i Aarhus. Det lokale erhvervsliv strømmer fra gadens voldsomme vinterkulde og ind på rådhuset til Borgmesterens Nytårsbriefing 2017. Vi kører den ind med håndtryk, kaffe og nogle kanelagtige boller. Men så…

En ubestemmelig dissonans. Noget som ikke er, som det plejer. Nogen har tænkt noget nyt.

Lyset sænkes i den gamle rådhussal, og tre piger indtager scenen. Deres instrumenter ser for store ud. De har sort tøj på. De har vildt hår. Hvad vil de udsætte os for, os der sidder nede i den jakkesæt- og spadseredragtklædte forsamling foran scenen? Hvem er disse piger? Hvad er deres plan?

Deres plan (viser det sig hurtigt) er at hive bukserne af os og slynge os rundt i lokalet. Med rock af den gamle og nye skole. Med energi. Med power og musikalitet. Med karisma og udstråling a la Seattle, der møder Berlin, der møder London, der møder Budapest, der møder… ja Aarhus.

Velvet Volume

For de tre piger er søstre fra Aarhus, viser det sig, da borgmester Bundsgaard efterfølgende går på scenen, præsenterer bandet og i øvrigt byder lovformeligt velkommen til sin briefing. Velvet Volume hedder de, og de er (undskyld mit franske) fuckin fede og virkeligt værd at holde øje med fremadrettet.

Gentænk 2017

Som sådan er pigerne en perfekt start på morgenen og på året 2017. Et år der i Aarhus i høj grad står i kulturens tegn. For borgere, for organisationer og for erhvervsliv. Meget af briefingen handler naturligt nok om Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Under mottoet Let’s rethink ruller Aarhus i årets løb kultur ud i mangfoldige og stride strømme, og der er nok at glæde sig til. Forventningerne er store, og jeg (for min del) er fan på forhånd og glæder mig megameget til endelig at komme i gang med at opleve.

Hvad ellers?

På tapetet denne morgen er i øvrigt aktører fra det lokale erhvervsliv for at dele ud af erfaringer, opgaver, udfordringer og muligheder fra deres dagligdag. Fx fortæller Lasertryk-drengene om deres ret fantastiske rejse fra at være lillefiskfestarrangører til at være en gigantisk og konsekvent gentænkende aktør på det skandinaviske trykkeri-marked. Og MHI Vestas Offshores CEO, Jens Tommerup, fortæller, hvordan fusionsvirksomheden for tre år siden valgte Aarhus, fremfor London og Hamborg, fordi man efter en hardcore businesskalkule konklurede, at Aarhus klart bedst tilbød rammer til at tænke stort inden for deres industri. Stærkt!

Friske tal fra databaserne

Slutteligt lidt fun facts fra erhvervschef Jan Beyer Schmidt-Sørensen:

– Aarhus’ indbyggertal er dags dato 335.899, hvilket giver en nettostigning i 2016 på mere end 5000 hoveder

– Arbejdsstyrken er øget med 3000 i løbet af 2016 til en samlet flok på 192.000.

– Vision 2050 med 450.000 indbyggere i Aarhus synes nu ikke bare sandsynlig, men nærmest lidt konservativt sat

____

Mange tak for en fed morgen til jakkesættene, spadseredragterne, kommunen og ikke mindst Velvet Volume…

Læs mere om rockpigerne fra Velvet Volume her på deres Facebookside

Læs mere om Aarhus 2017 på Kulturhovedstadens hjemmeside

Nathan Coley - 'The same for everyone'

Nathan Coleys smukke lysinstallation, der allerede er blevet et 2017-hit over hele regionen, bød velkommen til erhvervspingerne.

 

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,