Aarhus blev for nogle år siden en fed filmskole rigere, da VIA lancerede den kæmpecool uddannelse Multiplatform Storytelling and Production. I løbet af vinteren og foråret har vi haft et par dygtige drenge i praktik fra skolen, og vi har taget en snak med dem… om dem selv og deres skole.

Simon, hvem er du? Ikke nødvendigvis sådan helt dybt nede, men alligevel et godt spadestik dybere end ’en-flot-fyr-fra-Horsens-der-godt-kan-lide-FC Barcelona’?

Først og fremmest hader jeg Real Madrid. Men altså… Jeg er en frisk fyr på 25 år, født og opvokset i Horsens, hvor jeg bor sammen med min kæreste. I min fritid spiller jeg fodbold på OK-plan, og jeg er stor fan af Jørgen Leth. Jeg vil gerne anses for at være en flink og rar person, der tænker på andre før mig selv og alt det der… og så HADER jeg Real Madrid.

Mathias, hvad kan du? For eksempel?

– Jeg kan for eksempel mange forskellige ting. Men jeg har alligevel valgt at specialisere mig indenfor nogle felter, der lyder hen i retningen af omgang med sjældne øl, akrobatiske udfoldelser, jonglering, beatbox og mange andre ting.

Mathias, hvad er Simons bedste egenskab rent filmmæssigt?

– Når det kommer til film, kan Simon en hel masse forskelligt. Han er altmuligmands-typen, der kan varetage en masse roller på et filmset, men jeg tror nu alligevel, Simon føler sig allermest til rette, når han laver en masse field work, brainstormer og researcher på et bestemt emne, for derefter at kunne udvikle et helt igennem genialt løsningsforslag.

Simon, hvad er Mathias’ bedste egenskab rent filmmæssigt?

– Den er faktisk ikke så svær – hans største egenskab er sgu, at han er så pisse dygtig rent teknisk. Han har en rigtig god sans for at tænke ud af boksen og komme med fede ideer til, hvordan de tekniske udfordringer kan løses. Skal man have animeret et logo eller andet teknisk så kan man gå til ham. Han er så teknisk dygtig at man nogen gange får fornemmelsen af at alt er nemt at fikse i en computer.

Jeg ved jo, at I to nogle gange er lidt udfordret på at blive enige – hvilket jeg også ved ikke nødvendigvis er en dårlig ting – men kan I alligevel her forsøge at give et samlet, enigt svar på, hvad MSP-uddannelsen er for en størrelse?

MSP er først og fremmest en uddannelse, der udfylder et hul i filmbranchen. Det er en professionsbachelor, der fokuserer på at ruste os som studerende til at fortælle historier. Ikke blot igennem filmmediet, men også igennem mange andre platforme. Man vælger oftest sin rolle på de forskellige produktioner, så man kan fokusere på de områder, man ønsker at arbejde med. Uanset om man går med en lille instruktør i maven, eller om man er en rigtig tekniker-type, er MSP et sted, der åbner op for en masse muligheder. Kort sagt er uddannelsen altså ikke blot en filmskole, men det skal ikke være en hemmelighed, at det bestemt er i højsædet.

Stort tak herfra til Simon og Mathias for deres engagement og fyr-den-af-for-filan-indstilling igennem de seneste måneder. Og tak til MSP-uddannelsen for lån.

Tjek mere om uddannelsen HER

Søren Rune Knudsen