I sommeren kører vi en fredagstipskampagne featuring Emil Herold og Lasse Søgaard Jensen, som har været henholdvis filmproduktionsassistent og foodstylist-praktikant hos os de seneste måneder. Følg med… og prøv det, prøv det, prøv det…

Frisk pasta laves typisk af hvedemel og æg, men i Syditalien laver man den ofte, ligesom de tørrede pastatyper, af durummel og vand. Opskriften her kræver ingen pastamaskine, det er dog en fordel at have en træplade, eller et rustikt skærebræt når pastaen skal formes.

Cavatellien er blot en af mange pastatyper der kan håndrulles og med sin rustikke overflade egner den sig allerbedst i pastaretter, hvor den kan absorbere lidt af saucen.

Følg opskriften på tomatsaucen her, lav din allerbedste bolognese – eller gør noget vildt og prøv noget helt tredje.

Ingredienser (Hovedret til 4 personer)

Pasta
300 gram durummel
150 gram lunken vand

Tomatsauce
4 spsk. olivenolie
1 mellem løg
1 fed hvidløg
500 gram friske hakkede tomater eller 400 gram passata
1/2 spsk. friskhakket timian
2 spsk. balsamicoeddike eller anden god eddike
Salt
Sort peber

Øvrigt
Rigeligt parmesanost

Fremgangsmåde

Pasta

  1. Durummel anrettes i et bjerg og der laves en fordybning i midten, som en lille vulkan.
  2. Vandet hældes i midten af “vulkanen” og arbejdes roligt ind i melet med en gaffel.
  3. Når dejen er samlet, æltes den grundigt på bordet i ca. 10 min, til dejen er ensartet, blød og spændstig.
  4. Den færdige dej pakkes ind i film og hviler 20 min på køkkenbordet.
  5. Dejen rulles til pølser á ca. 1 cm i diameter og deles herefter i små stykker á ca. 1 cm.
  6. Med en kniv formes de små stykker med et let pres til cavatelli.
  7. Pastaen koges til den er al dente, ca. 3-4 min, i rigeligt godt saltet vand.

Tomatsauce

  1. Løg og hvidløg hakkes så fint som muligt og tilberedes i olivenolien ved medium varme, til løgene er faldet sammen og blevet klare i farven.
  2. Tomater og timian tilsættes og saucen koges ved svag varme i ca. 30 min. Tilsæt evt. en smule vand undervejs, hvis det er nødvendigt.
  3. Smag saucen til med salt, friskkværnet sort peber og evt. en smule eddike

Anretning

  1. Den kogte cavatelli vendes ganske hurtigt i den kogende tomatsauce, sammen med en smule af pastavandet.
  2. Anrettes med rigelig revet parmesan, lidt friskkværnet peber og god olivenolie.

Tagged with: , , , , , , , , , ,