I slutningen af folkeskolen begyndte Lars at gå til aftenkurser i finere madlavning for mænd. Alle de andre deltagere var 25 år ældre end ham, men det var lige meget.

Han var vokset op med god mad over alt omkring sig. I hans familie lavede de det meste selv, og Lars kunne sagtens komme hjem fra skole og finde sin mor i gang med at partere en halv gris i køkkenet. Tidligt forbandt han god mad med at have det godt – at gå i køkkenet og kokkerere var lig med hygge, varme og hjemlighed.

Som den ene af Moments to kokke og foodstylister tilbereder, anretter og styler Lars hver dag mad, så det er så lækkert og indbydende som muligt, inden det skal fotograferes. Den ene dag skal han måske lave og style en treretters middag, den næste dag kan det være højtbelagt smørrebrød. 

At style maden appellerer til hans kreativitet, for med billeder af mad har man mulighed for at stimulere en masse forskellige sanser. Udfordringen er at bygge billedet op, så det pirrer så meget som muligt – og responsen på hans arbejde er konkret og direkte. ”Wow, det ser pissegodt ud,” er en god reaktion at gå efter.

 

Q&A

Hvad er det fedeste mad at style?
Jeg kan godt lide, når det er lidt rustikt af udtryk. Og så må det også gerne være lidt fedtet. En rigtig mør steak, stegt på en støbejernspande med krydderurter i smør – dét er fedt at style. Jeg kan også godt lide at arbejde med sådan noget helt nede på jorden-mad. Biksemad med et spejlæg, for eksempel. Det er noget, alle kender og genkender.

Hvad er det værste?
Uden tvivl sådan noget, der skal rulles. Tortilla. Shawarma. Det er røvsygt at arbejde med. For man skal kunne se, hvad der er indeni i den rulle der, men der er ikke så mange muligheder for at vise det, og der skal altid bindes en snor eller serviet om og sådan noget. Så vil jeg meget hellere style en stor pink lagkage.

Er der en drømmeret, du gerne ville prøve kræfter med?
Næh, egentlig ikke. Jeg er meget spontan. Hvis jeg falder over et eller andet, jeg får lyst til at lave, så laver jeg det. Jeg kan godt lide at have god tid og virkelig kræse om nogle fede menuer, når jeg laver mad derhjemme.

Hvis ikke foodstylist, hvad så?
Så tror jeg, jeg ville have lavet noget helt andet. Måske noget med mennesker, men jeg ved ikke lige hvad. Måske ville jeg havde haft min egen bar. Eller være blevet pædagog. Noget, hvor man møder en masse forskellige mennesker.

Hvem er dine faglige forbilleder?
Jeg kan godt lide Jamie Olivers umiddelbare tilgang til madlavningen, han er laissez faire, og det fungerer. Jeg er også fan af Kenneth Toft-Hansen, han laver bare noget pisselækkert mad, som i princippet er ret simpelt. Og så er der Gordon Ramsay, der har sådan en god traditionel tilgang til madlavningen, klassisk og simpelt med gode råvarer.

Foto: Torben Hjulmand // Styling: Lars Brønden Nicolajsen

Tagged with: , , , , , ,