I sommeren kører vi en fredagstipskampagne featuring Emil Herold og Lasse Søgaard Jensen, som har været henholdvis filmproduktionsassistent og foodstylist-praktikant hos os de seneste måneder. Følg med… og prøv det, prøv det, prøv det…
Crumble er fantastisk og kan varieres ud i det uendelige. Lav den med rabarber som i opskriften her, eller prøv med blommer, æbler eller pærer når de er i sæson.
Lav dejen helt simpel som her, eller erstat lidt af melet med nødder, gryn eller hvid chokolade hvis det skal være vildt.
Mascarponecremen fungerer fantastisk til crumblen – men en god skefuld creme fraiche går man heller ikke fejl af.
Ingredienser (Dessert til 8 personer)
Crumble
1 kg renset rabarber
180 gram sukker
150 g koldt smør – i tern
150 g brunt farin
200 g hvedemel
Mascarponecreme
5 stk. past. æggeblommer
50 gram sukker
250 gram mascarpone
Skal af en økologisk citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask rabarberne, skær dem i grove tern og vend dem med sukker.
- Læg dem i et ovnfast fad og bag dem i 10 min.
- Imens blandes smør, brun farin og hvedemel til en meget smuldrende dej.
- Tag rabarberne ud af ovnen og smuldr dejen udover i et jævnt lag.
- Sæt crumblen tilbage i ovnen og bag den i ca. 30 min.
- Imens piskes æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps, tilsæt mascarpone og citronskal og pisk til den er jævn og cremet.
- Lad crumblen hvile 5-10 minutter inden den serveres med en god skefuld mascarponecreme.